Elämää merellä 1: Kolmen meren saaret Turku-Lanzarote (Espanja)

29.09.2022 - 10.11.2022     Helena

Nettivaraus loppuu 21.09.2022 21:00

Kaipaatko irtiottoa? Lähde sail training -oppilaaksi Helenalle vähän pidemmäksi aikaa kokemaan Itämeren, Pohjanmeren ja Pohjois-Atlantin saaret!

Oli irtiottosi taustalla sitten välivuosi opinnoista, pitämättömät lomat tai alkanut vapaaherran tai -rouvan elämä eläkkeellä, olet lämpimästi tervetullut kanssamme kuuden viikon seikkailulle kiertämään tuttuja ja kenties tuntemattomampia Euroopan saaria. Seikkailun lisäksi takaamme sen, että kotiin ei palaa ihan samanlainen tyyppi, vaan kenties hieman merisuolainen, sopeutumiskykyisempi, rohkeampi ja muutama tuhat merimailia kokeneempi purjehtija, jonka elämässä on läjä uusia ihmisiä.

Mikäli olet joskus harkinnut merenkulkualaa ammattina tai haluaisit muuten kokeilla, miltä tuntuu olla monta viikkoa merillä, tämä legi on valintasi. Kuuden viikon aikana saat hyvän kuvan "vanhan ajan" merimies- tai -naiselämästä, opit tuntemaan kuunari Helenan aluksena erittäin hyvin ja mikäli se on intresseissäsi, hyvät valmiudet pätevöityä osaksi Helenan kansimiehistöä.

Elämää merellä -paketti sisältää legit:

29.9. - 5.10. ITÄMEREN SAARET Turku - Kööpenhamina (Tanska)
7.-13.10. FRIISEINSAARET Kööpenhamina (Tanska - Cherbourg (Ranska)
15. - 27.10. KANAALISAARET & Galician rannikko Cherbourg (Ranska) - Lissabon (Portugali)
29.10. - 10.11. MADEIRAN SAARISTO Lissabon (Portugali) - Lanzarote (Espanja)

Turun ja Lanzaroten välillä mahdollisia vierailukohteita ovat esimerkiksi Utö, Visby, Bornholm, Friiseinsaaret, Kanaalisaaret, Galician rannikon saaret, Madeira ja Kanariansaaret. Näiden lisäksi toki pysähdymme muissa Euroopan satamissa. Seikkailussa kun ollaan, paljon on kiinni olosuhteita – perillä ollaan joka tapauksessa koko ajan.

Seikkailupurjehdus tarjoaa merellisiä haasteita ja elämyksiä kokeneillekin purjehtijoille. Seikkailupurjehduksen osallistujat kuuluvat matkan ajan purjealuksen miehistöön ja vastaavat vahtivuoroittain pienryhmissä eli vahdeissa aluksen ohjaamisesta, purjeiden nostoista, laskuista ja vaihdoista sekä ruuanlaitoista ja muista talousaskareista. Kaikki tehtävät hoidetaan yhdessä. Satamissa vieraillaan reitistä ja sääolosuhteista riippuen muutaman päivän välein. Satamissa ja merellä on myös vapaa-aikaa.

Purjehduksen hinta pitää sisällään täyden ylläpidon purjehduksen aikana (myös legien välipäivinä satamissa), varusteet (purjehdusasut, paukkuliivit ja turvaliinan), ohjelman ja ammattilaisten opastuksen kaikkiin purjealuksen arjen tehtäviin sail training-periaatteen mukaisesti. Hinta ei sisällä matkoja lähtö- tai päätössatamaan, vakuutuksia, koronatestejä tai -todistuksia tai muita mahdollisia viranomaismaksuja eikä kiertoajeluja/muuta omatoimista ohjelmaa satamissa. Tutustuthan varaus- ja peruutusehtoihin huolellisesti ennen varaamista.

 Aikuiset (30v+) 3050.00 €Nuoret (18-29v) 2440.00 €Suomen Nuorisopurjehtijat ry:n perusjäsenet (18-29v) 2288.00 €