Elämää merellä 2: Talvi Makaronesiassa Lissabon (Portugali) - Sal (Kap Verde)

29.10.2022 - 05.12.2022     Helena

Nettivaraus loppuu 21.10.2022 21:00

Kaipaatko irtiottoa? Lähde sail training -oppilaaksi Helenalle vähän pidemmäksi aikaa tutustumaan Makaronesian saariin, joita toisinaan myös ”siunatuiksi saariksi” kutsutaan. Oli irtiottosi taustalla sitten välivuosi opinnoista, pitämättömät lomat tai alkanut vapaaherran tai -rouvan elämä eläkkeellä, olet lämpimästi tervetullut kanssamme seikkailuun!

Helenan Makaronesian kierrokseen kuuluu viisi erillistä saariryhmää: Portugalille kuuluva Madeira, Espanjalle kuuluvat Kanariansaaret sekä itsenäinen Kap Verde. Tämä noin viiden viikon setti on island hoppingia Suomen Purjelaivasäätiön tapaan, välissä jopa usean vuorokauden mittaisia avomeriosuuksia Pohjois-Atlantilla.

Seikkailun lisäksi takaamme sen, että kotiin ei palaa ihan samanlainen tyyppi, vaan kenties hieman merisuolainen, sopeutumiskykyisempi, rohkeampi ja muutama tuhat merimailia kokeneempi purjehtija, jonka elämässä on läjä uusia ihmisiä.

Mikäli olet joskus harkinnut merenkulkualaa ammattina tai haluaisit muuten kokeilla, miltä tuntuu olla monta viikkoa merillä, tämä legi on valintasi. Kuuden viikon aikana saat hyvän kuvan "vanhan ajan" merimies- tai -naiselämästä, opit tuntemaan kuunari Helenan aluksena erittäin hyvin ja mikäli se on intresseissäsi, hyvät valmiudet pätevöityä osaksi Helenan kansimiehistöä.

Seikkailupurjehdus tarjoaa merellisiä haasteita ja elämyksiä kokeneillekin purjehtijoille. Seikkailupurjehduksen osallistujat kuuluvat matkan ajan purjealuksen miehistöön ja vastaavat vahtivuoroittain pienryhmissä eli vahdeissa aluksen ohjaamisesta, purjeiden nostoista, laskuista ja vaihdoista sekä ruuanlaitoista ja muista talousaskareista. Kaikki tehtävät hoidetaan yhdessä. Satamissa vieraillaan reitistä ja sääolosuhteista riippuen muutaman päivän välein. Satamissa ja merellä on myös vapaa-aikaa.

Purjehduksen hinta pitää sisällään täyden ylläpidon purjehduksen aikana (myös legien välipäivinä satamissa), varusteet (purjehdusasut, paukkuliivit ja turvaliinan), ohjelman ja ammattilaisten opastuksen kaikkiin purjealuksen arjen tehtäviin sail training-periaatteen mukaisesti. Hinta ei sisällä matkoja lähtö- tai päätössatamaan, vakuutuksia, koronatestejä tai -todistuksia tai muita mahdollisia viranomaismaksuja eikä kiertoajeluja/muuta omatoimista ohjelmaa satamissa. Tutustuthan varaus- ja peruutusehtoihin huolellisesti ennen varaamista.

 Aikuiset (30v+) 3500.00 €Nuoret (18-29v) 2800.00 €Suomen Nuorisopurjehtijat ry:n perusjäsenet (18-29v) 2625.00 €